Aktiviteler'e Dön
KOMPOST GÜBRE
KOMPOST GÜBRE
KOMPOST GÜBRE
KOMPOST GÜBRE
Süre
1 hafta
Toplam
1 saat
Öğrenim
FREE
Kampüs
ONLINE
AMAÇ

Her yıl üretilen gıdaların üçte biri israf ediliyor. Bu durum sadece büyük ekonomik kayıplara yol açmakla kalmıyor, aynı zamanda gıdanın yetiştirilmesi için kullanılan doğal varlıkların ve sera gazı emisyonlarının da boşa harcanması anlamına geliyor. Dünyadaki tarım arazilerinin %28'i israf edilen bu ekinleri üretiyor. Bu süreçte, 250 km³ su israf ediliyor.

Boşa harcanan yiyecekleri doğaya geri kazandırmanın en etkili yollarından biri, kompost ile geri dönüştürmek. Gıda atıklarını kompost haline getirerek, atıkların azaltılması ve yeniden kullanılmasıyla değerli besinler toprağa geri verilebilir.

İÇERİK

Kompost, organik atıkların, ağaç, dal ve yaprak parçalarının çürütülmesi ve öğütülmesi ile elde edilen doğal bir gübredir.

Bu gübreyle sebze, meyve veya çiçek yetiştirilirken kullanılan toprak zenginleştirilmiş olur. Aynı zamanda evsel atıkların çöpe atılmamasını sağlayarak geri dönüşüme katkı sağlar.

Kompost yapımında kullanılan malzemeler karbon içerikli kahverengi ve azot içeren yeşil organik malzemeler olarak iki gruba ayrılır. Kuru yapraklar, saman, talaş, talaş, karton, gazete kağıdı kahverengi maddeler olarak sınıflandırılırken, yeşil malzemeler meyve ve sebze artıkları, taze otlar, yeşil yapraklar, çay artıkları, yumurta kabuklarıdır.

KAZANIMLAR

Kompost gübre workshop ile;

- Çevre bilincini kazandırmak,

- Çevreden başlayarak mikroorganizmalara kadar genel bilgiler vermek,

- Toprakta sürdürülebilir iyileştirme sağlamak

- Su ve hava kirliliğinin azalmasına katkı sağlamak,

- Zararlı pestisit kullanımını azaltmak,

- Geri dönüşüm bilincini artırmak,

- Sağlıklı yaşam bilincinin kazanılması hedeflenmektedir.


Başvurular Bitti. Sonraki aktivitelerde görüşmek dileğiyle.